Menstruatie in Ramadan

23 oktober 2022

Vandaag willen we iets bespreken waar sommige vrouwen mee worstelen. ze vinden het moeilijk om niet te vasten tijdens de ramadan. Ze voelen zich schuldig en zeggen "waarom zou ik niet vasten tijdens de ramadan". Ze voelen zich verder verwijderd van Allah, terwijl je net dichter tot Allah tracht te komen. Waar we je aan willen herinneren, is dat wanneer je niet vast tijdens de maand ramadan vanwege bijvoorbeeld menstruatie of postnatale bloedingen, je in een staat van aanbidding verkeert! Dus als je niet vast, is het ¨niet vasten¨ eigenlijk een aanbidding en dus geen reden om je slecht te voelen. Aan de andere kant, als je niet vast en je verlangt naar het vasten, dan word je tweemaal beloond!

1. Omdat je bent gestopt met vasten, omdat Allah je heeft gezegd te stoppen met vasten, wat aanbidding is.

2. omdat je naar vasten verlangt, wat inhoudt dat je eigenlijk hunkert naar het moment waarop je Allah nogmaals kunt laten zien dat je je eten en drinken wilt opgeven. 

Dus is dit is eigenlijk zelfs een grotere beloning voor jezelf. Dit is waarom je jezelf niet schuldig moet voelen tijdens de ramadanmaand als je niet aan het vasten bent vanwege een van deze redenen.

Ik vraag Allah om dit gunstig te maken, amien.