Zoek steeds Allah

 

De grote boodschappers en profeten van God hebben ons ooit gewaarschuwd dat we onze hoop, dromen en ambities in datgene plaatsen wat fundamenteel vals is, en dat dit onvermijdelijk tot lijden en verdriet zal zorgen. Helaas zorgen de gemeenschappelijke cultuur en conditionering er nu voor dat we verdrietig en ongelukkig zijn en ons daardoor vatbaarder maken door ons te laten geloven dat geluk en vervulling te vinden zijn in de wereld van vorm, een overtuiging die volledig in tegenspraak is met de wijsheid, leiding, leringen en pad van de profeten en boodschappers van Allah. Als we ten prooi vallen aan het alomtegenwoordige paradigma dat geluk, heelheid en voltooiing in de wereld te vinden zijn, zullen we ongetwijfeld in lijden en verdriet vallen en uiteindelijk in depressie en moedeloosheid. Maar als we ons de weg en wijsheid van de geleide mensen herinneren, dat de wereld niet onze permanente verblijfplaats is en dat echt geluk en succes worden ervaren en bereikt door voortreffelijk na te streven door een leven te leiden waarin een relatie en verbinding ontwikkelen met dat wat echt en eeuwig is, pas dan zullen we de vervulling en compleetheid van dit leven vinden.

 

De wereld, je vriend of bedrog?

Als we ons herinneren dat de wereld fundamenteel vals is en ons in plaats daarvan hechten en verankeren aan dat wat echt is, zullen onze harten en zielen beter worden beschermd tegen en voorbereid op de pijn die voortkomt uit verlies. In tegenstelling tot het universum, dat onze bondgenoot is, is de wereld in werkelijkheid niet onze vriend en vormt in feite een van de vier vijanden waarvoor we zijn gewaarschuwd om onszelf te beschermen. Jezus (as) stelde het investeren van iemands licht, leven en liefde in de wereld, of ad-dunya, gelijk aan het bouwen van zijn huis “op het zand”, een fundament dat van nature wispelturig en onbetrouwbaar is en dat onvermijdelijk tot ondergang zal leiden. 

 

Iedereen die deze woorden van mij hoort en ze uitvoert, ik zal hem vergelijken met een wijze man die zijn huis op een rots heeft gebouwd. De regen kwam neer, de overstromingen kwamen, de winden bliezen en sloegen op dat huis, toch viel het niet, want het was op de rots gebouwd.Iedereen die deze woorden van mij hoort maar ze negeert, zal zijn als een dwaze man die zijn huis op het zand heeft gebouwd. De regen kwam neer, de overstromingen kwamen, de winden bliezen en sloegen op dat huis en het viel, en groot was zijn val.- Jezus (as) (Matteüs 7: 24-27)

 

In deze prachtige parabel, de grote boodschapper en profeet van God, adviseert en moedigt Jezus de gelovige aan om “zijn huis te bouwen” op een solide en stabiele “rots”, een verwijzing naar het afstemmen van iemands hart en verbinding met de goddelijke tegenwoordigheid van God in plaats van de kortstondige wereld van vorm, en dat zo’n fundament de beproevingen van de oppervlakkige wereld zal doorstaan. Als we zulke goddelijke leiding en wijsheid volgen, zullen we merken dat we minder kwetsbaar zijn voor het lijden en verdriet dat ontstaat door ons emotioneel te investeren in dat wat van nature onbetrouwbaar en vergankelijk is.

Tot uw goddelijk en eeuwig succes.
Peeters F.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *