Wat is de dood?

Allah, verheven is Hij, zegt in de Koran:

Elke ziel zal zonder twijfel de dood ten volle ervaren. (3: 185, 21:35 en 29:57)

We gaan allemaal dood. Jij gaat dood, ik zal sterven en iedereen die we kennen zal sterven. Maar wat betekent het precies om te sterven? Wat is de dood?

Wanneer we sterven, stoppen we met ademen, stopt ons hart met kloppen, stoppen de elektrische impulsen van onze hersenen, worden onze gewrichten stijf, ons lichaam wordt koud, het stopt met bewegen en begint te rotten. Wanneer ons lichaam zo verandert, sterven we. Maar hoewel deze lichamelijke veranderingen de dood altijd vergezellen, is geen van hen de “volledige ervaring van de dood” die Allah de Verhevene in de Koran noemt.

Dood En de ervaring ervan:
Het einde van de ademhaling vergezelt de dood, maar het is niet de ervaring van de dood zelf. Het einde van onze hartslag begeleidt onze dood, maar het is niet onze ervaring van de dood zelf. Het einde van onze hersenactiviteit, de verstijving van onze gewrichten en onze lichamen die koud worden, vergezellen allemaal onze dood, maar ze zijn niet onze ervaring van de dood.

Lichamelijke veranderingen zoals deze vergezellen altijd onze bewuste ervaringen. Maar wanneer we onszelf observeren, weten we – duidelijk, onmiddellijk en zonder enige gevolgtrekking – dat deze lichamelijke veranderingen niet identiek zijn aan onze bewuste ervaringen.

Onze gelukservaring gaat gepaard met toenemende niveaus van de hormonen dopamine en serotonine, maar de verhoogde niveaus van die hormonen is niet wat ons geluk is. Onze stresservaring gaat gepaard met een toename van het hormoon cortisol, maar die verhoogde cortisolspiegels zijn niet wat onze stress is.

Wij zijn niet onze lichamelijke veranderingen. Wij zijn niet ons lichaam. Wij zijn onze zielen.

Vreemd ding, deze ziel
Onze ziel is iets vreemds, we kunnen het niet zien, aanraken of meten, maar we weten duidelijk dat het er is. We weten dat ons geluk, onze stress, onze hoop, onze angst, onze dankbaarheid, onze liefde niet onze lichamelijke veranderingen zijn, maar ervaringen die plaatsvinden in onze ziel, afgezien van, verschillend van, verschillend van de veranderingen in ons lichaam.

Laten we nu teruggaan naar de vraag van deze post: “Wat is de dood?” Het antwoord op deze vraag hangt af van wat er met onze ziel gebeurt – onszelf, met andere woorden – als we sterven. We weten dat wanneer iemand sterft, hun longen stoppen met ademen, hun harten stoppen met kloppen, hun hersenen stoppen met pulseren, hun gewrichten stijf worden, hun lichaam koud worden en beginnen te rotten.

Maar we weten niet wat er met hun ziel gebeurt, omdat hun zielen gescheiden zijn van het lichaam. We weten niet wat er met hen gebeurt.

Twee logische mogelijkheden
Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel zij – hun zielen, met andere woorden – stoppen met bestaan wanneer hun lichamelijke functies stoppen en ze sterven, of zij – hun ziel, met andere woorden – blijven bestaan en blijven aan hun lichaam maar in een ander soort leven.

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor of tegen beide mogelijkheden. Dit is geen vraag die de wetenschap kan beantwoorden omdat geen enkele wetenschapper een herhaalbaar experiment kan uitvoeren om ons te vertellen wat iemand ervaart als ze doodgaan. Een herhaalbaar experiment om erachter te komen wat er werkelijk gebeurt als iemand sterft, ziet er ongeveer zo uit.

Neem honderd mensen. Laat ze doodgaan. Vraag ze dan wat er is gebeurd. Het probleem is, zoals je kunt zien, dat zodra ze sterven, ze niet langer tegen ons praten. Ze kunnen ons niet vertellen wat er is gebeurd. Wanneer een wetenschapper of een arts of iemand anders beweert dat de dood het einde van ons bestaan is, zijn ze overhaastig in hun besluit en zonder enig bewijs om het te ondersteunen.

De dood is een overgang
De profeet Muhammed, Allah zegen hem en geef hem vrede, vertelde ons dat onze dood een beweging is van dit leven naar een ander leven, een leven dat eeuwig zal duren, een leven waarin we geroepen zullen worden ter verantwoording voor ons geloof en onze daden in dit leven, en dat ons doel in dit leven is om ons voor te bereiden op dat eeuwige leven.

Degenen die niet in hem geloofden, keerden zich af en beweerden (in de woorden van Allah de allerhoogste in de Heilige Koran) dat “het [dat wil zeggen, het leven] niets meer is dan dit leven van de onze in deze wereld, levend en stervend, niets vernietigt ons behalve het verstrijken van de tijd. “(Soera al Djaathiya 45:24) Allah de allerhoogste verklaarde ook in de Heilige Koran dat degenen die zo’n claim maken” daar geen echte kennis van hebben: zij zijn alleen maar aanmatigend. “(Sura al Djaathiya 45:24) De bewering dat onze dood het einde van ons bestaan ​​is, is een lege claim, die helemaal niet wordt ondersteund door enig bewijs.

Toen de profeet Muhammed, Allah zegen hem en geef hem vrede ons vertelde dat onze dood een beweging van dit leven naar een ander leven is, had hij wel bewijs voor wat hij zei. Allah de Verhevene bevestigde zijn ware boodschapper met tientallen fysieke wonderen tijdens zijn leven. Met het wonder van de Koran – zijn taalkundig wonder, zijn wetenschappelijk wonder en zijn nauwkeurige voorspelling van toekomstige gebeurtenissen.

De kennis van de profeet, moge Allah hem zegenen en vrede schenken, van de geschriften van de joden en christenen, zijn enorme kennis van het organiseren van samenlevingen, hoe te handelen, te oordelen en te regeren, dit alles ondanks dat hij ongeletterd was , zijn sublieme karakter is een overvloedig bewijs dat de openbaringen die hij overbrengt alleen van Allah de allerhoogste geweest kunnen zijn.

De deur naar eeuwig leven
Wanneer de profeet Muhammed, Allah, zegen hem, ons over de dood vertelt, vertelt hij ons wat Allah de allerhoogste, degene die ons doet leven en ons laat sterven, hem heeft verteld. Allah de Verhevene zei ons door hem dat de dood iets is dat we “volledig ervaren” en een “volledige ervaring” alleen mogelijk is als we blijven bestaan ​​terwijl we sterven. Er zijn vele ajaat en profetische ahadieth die vertellen en beschrijven wat er gebeurt nadat we zijn gestorven.

In de woorden van ‘Umar ibn’ Abd al-‘Aziz, Allah de allerhoogste heb genade met hem: “Je bent voor eeuwig gemaakt [en wanneer je sterft, stop je niet met bestaan] maar wordt men verplaatst van een verblijfplaats naar een andere verblijfplaats. “

Dood is niet onbestaand. Dood is niet vernietiging. De dood is de onderbreking van de verbinding van uw ziel met uw lichaam. Dood is een verandering van de toestand van je ziel. De dood is een beweging van je ziel van de ene verblijfplaats naar de andere.

Het doel van je leven, een leven dat eindigt met de dood is voor jou om je blik voorbij dit voorbijgaande leven op te heffen naar het volgende eeuwige, voor jou om de dwaze fout te vermijden om voor een wereld te leven die je achter jou laat!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *