Wanhoop

media_xl_4925860

12: Wanhoop nooit !

 

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting.”[note]Koran:94:5-6[/note]

Onwaarschijnlijk prachtige woorden die werden geopenbaard aan onze profeet ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him) in het begin van de Openbaringen. Allah stak hem een hart onder de riem met deze woorden. Wat er ook nog zit aan te komen, Allah is met jou. Als je maar doorzet, als je maar niet fatalistisch wordt, nooit wanhopen! Dat is de boodschap in het kort voor iedere moslim ter wereld!

Je zou het haast kunnen vergelijken met ons gezegde, ‘Na regen komt zonneschijn.’ Geloof me, je zal nog veel beproefd worden door Allah. Als bekeerling komen er nog eens allerlei typische beproevingen bij waarvan we in dit artikel de voornaamste hebben uitgelicht. Wanhoop dus nooit!

Allah heeft jou naar het geloof geleid, jij zocht een antwoord en Hij gaf het jou. Wees gewoon blij en tevreden met wat je hebt en denk niet aan wat je niet hebt. Weet dat je op het pad zit dat je recht naar het Paradijs zal leiden, blijf op dit pad ! Er zullen jou ook vele mooie en goede dingen gegeven worden.

Verblijdt u in Islam, dat gevoel moet Islam jou geven. Van tevredenheid, rust, nederigheid en andere mooie eigenschappen en gevoelens. Denk er aan dat ook vele metgezellen raḍyAllāhu 'anhum (may Allāh be pleased with them) van de profeet ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him) bekeerling waren die net als jij afkomstig zijn van Adam en Eva, mensen net zoals ik en u.

Wees sterk, en tracht deze sterkte en rust te vinden in je gebeden en het doen van goede daden omwille van Allah. Ik vraag Allah dat dit kleine werkje hierbij jullie kan helpen om een voorbeeld moslim te worden in België zodat wij bijdragen aan een betere wereld …


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *