Tarawieh in de moskee (vrouwen)

We gaan verder op het topic van het tarawieh gebed en zullen een kort en bondig beeld schetsen over het feit dat tarawieh bidden in de moskee beter is of niet en of het ook voor vrouwen zo is. De algemene regel is dat tarawieh een sunnah praktijk is. Voor de meeste geleerden van de gekende wetscholen is het een aanbevolen tot sterk aanbevolen sunnah. In de wetschool van Imam Maalik heeft het een status van mandoeb, aanbevolen, maar niet nadrukkelijk zoals bij de andere. 

In ons ander artikel zeiden we al hoe de profeet e tarawieh heeft gebeden. Er is echter een algemene regel dat het gebed in een moskee meer waarde heeft dan het gebed thuis. Zo heeft ook het gezamenlijke gebed meer waarde dan het individuele gebed. Vandaar kunnen we stellen dat indien men in de mogelijkheid is om het tarawieh gebed in de moskee te doen, in gemeenschap, dan is dit beter. Dit is ook van toepassing op vrouwen indien de faciliteiten ervoor aanwezig zijn en indien het voor haar en haar familie geen onnodige moeilijkheden meebrengt. 

Men kan ook thuis met meerderen tarawieh bidden, hiermee krijgt men de beloning voor het gezamenlijk bidden maar mist men de beloning van het gebed in de moskee. Laten we besluiten met het algemeen advies dat het een mooie sunnah is met veel beloning maar degenen die het niet doen wegens te moeilijk, in de moskee en het individueel thuis verrichten, zij zijn zeker geen zondaars en er is geen reden om op deze mensen neer te kijken! 

 

Moge Allah ons leiden en Hij weet best … 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *