Soms zijn er …

Soms zijn er van die dingen in je leven die je hoort of ziet die zo blijven hangen dat het mij automatisch inspiratie geeft om in de digitale pen te kruipen. Wat me tegenwoordig opvalt is de negativiteit die leeft onder de moslims. Velen voelen zich benadeeld of slecht behandelt, soms terecht en anderen onterecht. Overal lijkt men wel spoken te zien die er op uit zijn om ons het leven zuur te maken.

Laat me eerst zeggen dat ik iedere persoon ter aarde het beste wens in zijn/haar leven. Helaas is dit de wereld die door Allah geschapen is met een bepaald doel. Deze wereld is niet geschapen om een paradijslijk leven te leiden zonder zorgen. Integendeel, deze wereld is geschapen om Allah te aanbidden op de best mogelijke manier. Allah zegt:

Screenshot 2015-08-13 at 22.57.55

“En ik heb de djinn en de mens slechts geschapen om mij te aanbidden.” [note]51:56[/note]

Dit is de basis van ons bestaan! Tevens vergeten we al teveel het volgende:

Screenshot 2015-08-13 at 23.05.02

”Waarlijk, Allah is Alwetend, Alwijs” [note]33:1[/note]

Hoe moeten we dit begrijpen? Niets wordt door Allah geschapen of het is met Wijsheid waarbij wij mensen met ons beperkte verstand soms of geregeld zelfs niet bijkunnen! Tevens is het zo dat Allah niets voorschrijft voor mij en jullie, kortom voor iedere gelovige of er steekt wijsheid in en het goede! Helaas heeft de mens een ander probleem en dat is dat wij niet geduldig zijn en bovendien zondigen tegen het allereerste woord van de Koran, ‘hamd’ ! Blijkbaar kunnen wij alleen dankbaar zijn aan Allah als het voor ons de moeite loont, als het duidelijk is voor ons, als we krijgen. Maar als Degene die geeft een keer neemt … dan begiinen wij te flippen!

Laten we het nu terug hebben over de manier waarop wij moeten omgaan met negatieve zaken als roddel en onrecht en meer van dat. De wereld was steeds vol en nu nog steeds met onwetenden die Allah vervloeken, ontkennen en andere onfraaie zaken. Als er mensen zijn die dit doen met Allah, welke behandeling kunnen wij als mensen dan niet verwachten? Tot wat voor walgelijke zaken is de mens niet in staat ten opzichte van de medemens. Lees de geschiedenis en kijk nu gewoon rondom jou heen, het antwoord zal duidelijk zijn.

Feit is dat wij als mens altijd zullen geconfronteerd worden met kritiek, terecht of niet. Wie er echter op ingaat begint aan een oneerlijke oorlog die men nooit winnen kan! Het feit is dat onrecht sneller gebeurt met positief ingestelde mensen. Zolang jij echter blijft stralen, zolang je standvastig blijft in het goede en geen vaandelvlucht maakt, zal Allah van jou blijven houden! Behoor je tot degenen die toegeven aan de wens van Sjajtaan, besef dan dat je eigenlijk een volgeling wordt van hem in de plaats van de Schepper van dit wezen die ons meermaals heeft ingelicht over al deze zaken!

Van wie wil jij dus een volgeling zijn? Dat is de vraag die ieder voor zich moet uitmaken. Laat je niet wijs maken dat je best nog goed bezig bent, dat je nog jou gebeden doet of andere zaken. Nu nog wel, maar had je ooit gedacht dat je jou positivisme, jou goede daden zou opgeven omdat mensen zich als etters gedragen? Dit is de manier waarop Sjajtaan werkt. Denk je dat hij jou meteen kan laten stoppen met bidden? Nee hij zal eerst de deur open duwen die jij zelf op een kier hebt gezet, jou zwakke plek, wat het ook moge zijn.

Wie het goede doet zal de rest van zijn leven geconfronteerd worden met teleurstelling en veroordeling. Dan zoek ik maar elders het geluk hoor ik wel eens. Waar dan? Heb je weet van een geheime tunnel onder de grond of een bepaalde ladder die je bij Allah brengt? Je zal testen blijven ondergaan, mensen zullen blijven roddelen, blijven kritiek geven.

Wat ik nu meegeef is iets dat wij allen hopelijk voor de rest van ons leven waardig zullen dragen. Zolang je tot de bewoners van moeder aarde behoort, moet men verwachten gekwetst, beledigd en bekritiseerd te worden!

Laat me ook nog dit meegeven: iemand die op de grond zit kan onmogelijk nog vallen. En de dode hond, wat doet men daarmee? Hij is zelfs geen trap meer waard. Mensen die woedend zijn op jou, die jaloers zijn op jou, die kritiek hebben op jou, het komt alleen door jezelf! Weet je waarom? Jij overtreft hen namelijk in oprechtheid, in manieren, in kennis, in wijsheid en waarschijnlijk veel meer!

Ze willen natuurlijk dat je liefst op hun niveau komt, pas dan ben je voor hen geen issue meer. Uiteraard niet, want dan zal jij waarschijnlijk dezelfde lage waarden hanteren als hen en sta je aan hun zijde. Wil jij al je talenten opgeven, je ontdoen van al je kwaliteiten zodat je mee op hun niveau bent?

Blijf dus standvastig en heb geduld wanneer het weer een keer zover is. Wanneer je jou zwakte toont zullen ze immers een voedingsbodem hebben om hun pogingen verder te zetten en wie weet zelfs intenser. Wil je echt degene zijn die hun wensen laat uitkomen?

Vergeef hen en blijf de beste manieren tonen, zelfs meer dan ooit. Wend je zoveel mogelijk af van hen en wordt nooit wanhopig! Wanhoop is niet van deze Dien! Wil je een bid’ah? Wel wanhoop is er een!

Jij bent niet degene die de macht heeft hen te stoppen. Je bent wel degene die de macht heeft hen nog wanhopiger te maken door standvastig het goede te blijven doen en jou talenten nog verder te ontwikkelen! Wie door iedereen geaccepteerd en geliefd wilt worden is begonnen aan een onmogelijke strijd!

Wees geliefd door de Ene die Liefde en Genade is!

Laat me afsluiten met deze belangrijke les van Allah die zeker van toepassing is op nieuwe moslims!

Screenshot 2015-08-13 at 23.55.21

“Rekent de mens erop dat hij ongemoeid zal worden gelaten?” [note]75:36[/note]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *