Moslim zijn staat per definitie niet gelijk aan de waarden van Islam!

 

 • Hoe rijm je het domme geweld dat moslims anderen en elkaar soms aandoen met de vredesboodschap van Islam?

 

Laat me eerst beginnen door te zeggen dat de groep waarover ik het nu zal hebben, Alhamdulillah, nog steeds een hele kleine minderheid is, dat is het goede nieuws. Maar daarentegen zien mensen de laatste jaren soms gruwelijke beelden in de media. Het domme zinloze geweld van aanslagen tegen onschuldige burgers, gevangen zetten of liquideren van mensen vanwege kritiek op Islam die vaak gevoed is door het wanbeleid, bomaanslagen vanwege andersdenkenden, geweld tegenover vrouwen in zogenaamde islamitische landen en meer … 

Dichter bij huis hebben we de probleemjongeren die geen respect tonen voor niets of niemand, inbraken, moord, drugshandelaars …

Het eerste probleem in de islamitische landen is dat zij nog wel sjari’ah rechtbanken hebben maar dat deze zo corrupt zijn als je maar kan voorstellen. De ware sjari’ah zal je in deze tijd trouwens in geen enkel land meer tegenkomen.

Sommige landen benaderen het ware concept maar meestal is er toch al genoeg herschreven. Bovendien worden de ware wetten van sjari’ah constant geschonden, bewust of onbewust.

 

 • Islam treft geen schuld

 

Het is daarom wel niet eerlijk om islam de schuld te geven van dit probleem. Het is niet omdat een aantal moslims totaal op het verkeerde pad zijn dat iedere moslim dit is. Deze vergelijking kunnen we ook maken in eigen land. Het is niet omdat een aantal verloren moslims aan criminaliteit doen dat iedere moslim een crimineel is. Deze redenering telt trouwens niet alleen voor moslims maar voor iedere nationaliteit ongeacht geloof.

Het verwijzen naar zulke extreme of barbaarse praktijken van moslims en zeggen dat Islam de schuld treft is totaal onrealistisch. Vele moslims stellen zichzelf de vraag waarom sommige onder hen zulke gekke dingen doen, terwijl Islam net zo mooi is. Het is duidelijk dat educatie van Islam nodig blijft en in eerste instantie onder de moslims zelf! In eerste instantie begint de verantwoordelijkheid bij de ouders zelf die te vaak rekenen op anderen om hun kinderen de juiste opvoeding te geven. Een correcte opvoeding begint echter in de wieg met veel liefde en aandacht die nooit mag verslappen ongeacht de leeftijd van onze kinderen!

 

 • Review:

 

 • Ware sjari’ah is niet meer te vinden
 • Overheden zijn corrupt
 • De muslims dienen zichzelf ook te onderwijzen
 • Islam is vrij van fouten, mensen niet
 • Ouders hebben de grootste verantwoordelijkheid in opvoeding
1 antwoord
 1. Peter van Mele
  Peter van Mele zegt:

  Ik ben zelf geen moslim. Indien ik via de media geconfronteerd wordt met zoveel geweld in naam van de Islam stel ik mij vragen bij de Islam als systeem.
  Er gebeuren zowel mooie als verwerpelijke zaken door mensen die doordrongen zijn van de Islam.
  Ik heb het dan ook moeilijk om echte waarheid te zien in de Islam. Het lijkt mij dat in onze tijd de Islam zich toont als een puur menselijk systeem.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.