EID UL ADHA 2015

Naar aloude traditie gaan wij met 4 newmoslims tijdens de feestdagen op trot (zoals ze in Aantwaarepe zeggen). Ditmaal een andere culinaire windstreek gaan verkennen namelijk de Marokkaanse keuken. Veel van ons zijn al bekend met dit kombuis maar dat neemt niet weg dat de er niks nieuws te ontdekken valt. En zeker niet te vergeten wij zijn onder broedes en zusters en dat schept altijd een band en een sfeer van samenhorigheid . Om nog maar niet te spreken van de lol die sommigen van ons weten te tappen ( het zijn verre van droogstoppels en de vrouwelijke uitgave ervan) . Enfin kort gezegd weeral een geslaagde samenkomst en namiddag die vatbaar is voor herhaling . Ook een pluspunt de dames mochten eens blijven zitten om bediend te worden en dat doet toch ook goed.

 

ONZE SAMENKOMSTEN

Onze wekelijkse samenkomsten -meestal ten huize Cools in Wommelgem-worden, zoals je kan afleiden uit de foto’s, zéér gesmaakt door onze leden (bekeerlingen).Te meer dat hier onderwerpen worden aangesneden waarover wij als bekeerlingen de broodnodige tekst en uitleg nodig hebben.Het heeft niks te maken met intelligentie maar meer met sensibilisering van het hart. De bekeerlingen hebben een iets andere aanpak nodig dan de “geboren moslims”en hebben meer nood aan een verhaal of een anekdote dan een droge opsomming van hadith of Koranteksten. Versta het niet verkeerd deze hebben zéér veel waarde doch iemand die de stap heeft gezet naar een totaal nieuwe levenswandel en al zijn schepen achter zich heeft verbrand verdient volgens mij een speciale aanpak en deze vinden we bij de kundige islamleraars die volledig belangeloos een avondvullende les aan ons spenderen waarvoor onze oprechte dank.

 

ETENTJE EID UL FITR 2015

Samenkomst van 4NewMoslims ter gelegenheid van het Suikerfeest ofte Eid ul Fitr. En .. zoals de traditie van 4NM het wil …een andere cultuur en een andere smaak, ditmaal richting Egypte. We moesten echter niet zover vliegen want in restaurant Amon op de VII de Olympiadelaan aan den Beerschot was het weer sfeer troef. Een pizzake van 30cm doormeter per persoon en andere superporties van lekker eten. Dit allemaal mogelijk gemaakt door onze sponsor Mr Iqbal Ahmed QURESHI van de”HALAL FOOD COUNCIL OF EUROPE” onze dank en enorme waardering.

 

IFTAR MOSKEE BUKHARI

Weerom een geslaagde avond en iftar ingericht door 4Newmoslims , voordracht door Farid Peeters nogmaals een schot in de roos alsmede de maaltijd die ons aangeboden werd.Een andere smaak van een andere moslimcultuur aangevuld met een lekker nagerechtenbuffet njam lekker!

 

 

UMRAH 2015 DEEL 3

Umrah_2015_1574Newmoslims goes Umrah aflevering 3″ De onvergetelijke trip van een delegatie van onze organisatie naar de heiligste steden van de islam nl Mekka en Medina om aldaar een gedeelte van de Ramadan door te brengen. Georganiseerd en begeleid door Noureddin Taouil.

 

 

UMRAH 2015 DEEL 2

Umrah_2015_0654Newmoslims goes Umrah aflevering 2″ De onvergetelijke trip van een delegatie van onze organisatie naar de heiligste steden van de islam nl Mekka en Medina om aldaar een gedeelte van de Ramadan door te brengen. Georganiseerd en begeleid door Noureddin Taouil.

 

 

UMRAH 2015 DEEL 1

Umrah_2015_0174Newmoslims goes Umrah aflevering 1″ De onvergetelijke trip van een delegatie van onze organisatie naar de heiligste steden van de islam nl Mekka en Medina om aldaar een gedeelte van de Ramadan door te brengen. Georganiseerd en begeleid door Noureddin Taouil.

 

 

IFTAR BIJ NOUREDDINE

10647109_10204358335853775_956993517175407105_nBekijk hier het fotoverslag van een prachtige geslaagde Iftar , ingericht door 4 Newmoslims in samenwerking en met steun van het Islamitisch Centrum te Brussel.Gezellige sfeer , optreden van een Marokkaanse Imdagh zanger, lezing van ons aller broeder Farid en niet te vergeten lekker eten!!!
Echt de afwezigen hadden ongelijk!!!

moslimexpo_2015

Op 2 en 3 mei de tweede editie van De Moslimexpo welke plaatsvond in Antwerpen expo (voorheen het Bouwcentrum)

moslimexpo_2015_deel2

Deel 2 van de tweede editie van De Moslimexpo welke plaatsvond in Antwerpen expo (voorheen het Bouwcentrum)

Hulp voor Syrie en Marocco

Een inzameling om te helpen de nood aan hulpgoederen voor beide landen enigszins te verlichten.

Module Sourat Al Fatiha

Prachtige lessenreeks over de openingssourat van de Koran ,Al Fatiha door onze geliefde broeder Farid. Hij wist op overtuigende wijze een ruim publiek gedurende 4 lessen te boeien over de diepere betekenis van deze Sourat.

Bekeerlingendag Bxl 2015

Een onvergetelijke dag in de Grote Moskee van Brussel midden in de diplomatieke wijk Maa'sja Allah! 4newmoslims hadden weer hun beste beentje voorgezet om dit evenement tot een succes uit te laten groeien. Dank aan de directie van de Moskee voor hun bijdrage aan deze dag

Bekeerlingendag Bxl 2015 deel 2

Deel 2 van deze memorabele bijeenkomst in de Grote Moskee van Brussel

Bekeerlingendag Bxl 2015 deel 3

Deel 3 van deze memorabele bijeenkomst in de Grote Moskee van Brussel

Benefiet Ghana

Benefiet voor de bouw van een schooltje in Ghana, een project van een collega van Véronique.

Adam Kelwick op bezoek

Deze prachtige persoon (zelf een bekeerling) wist ons tijdens zijn kort verblijf te boeien met zijn kennis over de islam Maasj'a Allah. ook gastspreker op de bekeerlingendag