EERSTE IFTAR VAN 2016

Alhamdullilah onze eerste Iftar van 2016 zit er weer op en het was zoals gewoonlijk een daverend succes. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de talloze helpende handen en van onze leden en van tal van buitenstaanders.

Onze dank gaat vooral uit naar de eigenaar van de prachtige feestzaal de firma Manna en de talloze milde schenkers van voedsel en van andere items die geveild werden.

Echt mensen het was de moeite en kijk de volledig fotoreportage uit misschien zit er nog wel een kiekje bij van jou

Maa salaama en tot de tweede van 2016 in Moskee Bukhari !

 

TWEEDE IFTAR VAN 2016

Lap het was weeral raak! Wat die gastjes van 4 new moslims kunnen organiseren dat is echt professioneel.

Maasja’Allah echt mannekes dat was weer af. De “sprekerds” Farid PEETERS en Mohammed CHATOUANI waren niet voor niks gevraagd. Zij zijn zowat het summum om een samenkomst tot een waar succes te laten uitgroeien.
En dat was nog niet alles Mohammed CHATOUANI ontpopte zich als een rasechte veilingmeester die de kunst verstond de mensen tegen elkaar te laten opbieden op een meesterlijke manier en zo de prijzen opdreef.Goed voor de mensen die hierdoor hulp ontvangen
Nogmaals dank van het “inrichtend commitee” aan de vele helpers en vrijwilligers die mee dit feest tot een geslaagde happening wistenten te maken.
Onze “hoffotograaf” Noora heeft alles mooi ingeblikt in een knappe reportage.

 

ETENTJE EID UL FITR 2016

Naar jaarlijkse gewoonte werd een etentje ingericht naar aanleiding van Eid Ul Fitr.Dit jaar was dit niets anders

Omdat we wel eens willen afwisselen vangastland alsook van het soort eten werd deze maal een Egyptisch restaurant te Deurne uitgekozen.
De sfeer was optimaal , te oordelen aan de foto’s , want naderhand is iedereen voldaan en tevreden huiswaarts gekeerd.

 

WELLNESS DAG 2016

Moslimdames mogen ook hun eigen verwendag hebben compleet in het teken van hun welzijn.

Daarom besloten 4 newmoslims jaarlijks zo een dag in te richten en het kan niet anders met alles wat deze mensen doen uitdraaien op een succes!

De foto’s kunnen soms wat onpersoonlijk overkomen doch dit ligt niet aan onze fotograaf maar aan sommige dames die liever niet herkenbaar in beeld kwamen. Wij respecteren ieders mening en hebben hier dan ook rekenening mee gehouden tot spijt van wie het benijdt.Op naar de volgende.

SPAGHETTI MIDDAG 2016

Driekwart van de bekeerde moslims zijn echte fijnproevers,Boergondiërs ook wel genoemd.

Het is daarom niet te verwonderen dat er lekker gegeten wordt tijdens de samenkomsten van 4newmoslims, want met een gevulde maag ben je dubbel aandachtig.

Daarom is ook de lezing van broeder Abdelmalik

met veel aandacht gevolgd geweest en… leerrijk bevonden? Allez op naar de volgende middag misschien wel een Chinese middag of wie weet Maleisisch (hé Dawud)

ZINGEVEN VERBINDT 2016

Onze organisatie werd door de inrichters van de “Week van Religie en Levensbeschouwing ” gevraagd mee te werken aan een evenement dat “Zingeven verbindt” ging heten.Het moest een soort verbroedering worden tussen de verschillende geloofsovertuigingen die Antwerpen rijk is . Ik spreek inderdaad over “rijk” want niettegenstaande de meeste mensen geen of weinig interesse vertonen over het wat en waarom van ons bestaan op aarde, zijn er toch nog heel wat daar constant mee bezig.