Leiding voor de mensheid!

Screenshot 2015-06-09 at 20.12.29

¨De maand Ramadaan is het waarin de Koran is neergezonden, als Leiding voor de mensheid¨ [note]2:185[/note]

Het allereerste waar we aan moeten denken als we dit lezen is dat Ramadaan de maand is waar Allah het mooiste geschenk ooit aan de mensheid heeft gegeven. Het is de maand waarin de Koran is neergezonden. Dit gegeven is wat deze maand uniek maakt en niet het vasten alleen! Het vasten heeft zijn eigen specifieke voordelen. Het ultieme doel van deze maand is echter de mensheid in contact brengen met de woorden van Allah!

Deze woorden werden geopenbaard in Madinah toen sommige onder hen al meer dan 10 jaar lang moslim waren. Als we aan de moslims van nu zouden vragen of ze weten dat de Koran een Leiding is voor de mensheid, wat zouden ze zeggen? Ze zouden ja antwoorden. Als je het aan de moslims van toen moest vragen wat zouden zij zeggen? Koran is een ‘hudal-lin-naas’ een Leding voor de mensheid.

Waarom introduceert Allah de Koran opnieuw? Zodat jij ongeacht je toestand, net zoals ongeacht de toestand van de moslims toen, zoek in deze maand terug connectie met de Koran!

En Allah zegt dat dit geldig is voor de gehele mensheid! Niet alleen dus voor de moslims, voor de gelovigen … Leiding voor mensen, alle mensen! Weet je wat dit betekent? Dit is de maand om de Leiding van de Koran te delen met de mensheid! Dit is de maand om met jou collega van het werk iets te delen over de Koran. Dit is de maand om met jou medestudent op school iets te delen over de Koran, dit is jou moment om als bekeerling jou familie te introdudceren in de Koran …

Wij bekeren ze niet, daar hoef je niet aan te denken. Maar deel, maak bekend, vertel hen een verhaal van Moesa, vertel hen over Iesa … Zeg iets goed, vertel iets dat hen aangaat. Vertel hen dat de vorige openbaring alleen voor een bepaald volk was. Maar is deze openbaring alleen voor Arabieren gekomen? Neen, een Leiding voor de mensheid!

Dus deel het grootste geschenk ooit !

Moge Allah onze Ramadaan zegenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *