Leiding 2

وَبَيِّنتٍ مِِّن الهُدىَ وَٱلفُرقانِ

 

Dit is het vervolg op de aajah van Leding voor de mensheid. Meteen daarna zegt Allah:

En als duidelijke bewijzen van de Leiding en de Furqaan [note]2:185[/note]

We leerden dat de Koran als een Leiding is gekomen voor alle mensen waar ook ter wereld. De link met de maand Ramadaan wordt verder duidelijk. In Ramadaan zijn immers de duivels geketend. Dit leert ons dat zelfs de niet moslims meer kunnen profiteren van de Leiding van de Koran! Allah maakt ons duidelijk dat hij de moslims een kans geeft om dawah te doen naar niet moslims die niet te vergelijken is met de rest van het jaar! Zelfs de harten van niet moslims kunnen zachter zijn in Ramadaan.

‘wa bajjinaati minal hudaa’ dit betekent dat als je in de maand Ramadaan een connectie zoekt met de Koran dat er dingen zullen gebeuren die je nooit voor mogelijk hield! Je zal de Koran openslaan zoekend naar Leiding, en voor je het weet zal je plots beseffen dat wat je leest de oplossing is voor jou probleem! Iedere keer dat je oprecht zoekt naar Leiding zal je het vinden! Duidelijke bewijzen zal je vinden, ieder individu die oprecht op zoek is naar Leiding, Subhanallah! De enige voorwaarde is dat je het echt meent, is dat je oprecht bent in jou zoektocht naar Leiding! Deze Leiding is puur en alleen voor jouzelf, je kan er niet met anderen over argumenteren zoals met algemene Leiding in de ajaat van de Koran.

Maar wat met de anderen? Daarom volgt nog: ‘wal Furqaan’ … Dit betekent zoveel dat je het goede van het slechte zal kunnen onderscheiden. Het goede zal je duidelijk worden en het slechte zal je duidelijk worden. Het duidelijke van het onduidelijke, de waarheid van de leugen. De Koran zal dus niet alleen voor jou individueel een mirakel zijn maar voor iedereen die oprecht Leiding zoekt!

Moge Allah ons allen Leiden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.