Introductie

Inleiding


 

Deze collectie van overleveringen zijn door de eeuwen heen uitgegroeid tot een begrip in de islamitische wereld. Iedere geleerde schat de enorme waarde ervan in die deze verzameling dan ook verdiend. De kracht ervan ligt in het feit dat het een verzameling is die perfect de belangrijkste concepten van het islamitisch geloof omvat. Eigenlijk gaat het om de minimum bagage die iedere gelovige moslim zou moeten weten, kennen en trachten uit te voeren.

Deze belangrijke basiskennis is dan ook de weg naar een beter leven en de tevredenheid van Allah. Meermaals worden we getest in ons leven en de herkenbaarheid van vele testen is terug te vinden in de verzameling van overleveringen. Wij zullen de overleveringen niet alleen weergeven maar er ook nog een minimum aan uitleg bij geven zodat je de overlevering echt begrijpt en je de voornaamste lessen er uit zal kunnen trekken.

De ene keer zal het gaan over de principes van het geloof, dan weer over ethiek en ook over fiqh. Het is dan ook belangrijk deze overleveringen goed en juist te begrijpen op basis van kennis van de geleerden.

 

Moge Allah ons bijstaan in het opdoen van kennis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.