Het offer

 

Volgens de Hanafi-school moet elke volwassen, verstandige moslim die de nisaab bezit (de som van de rijkdom waarop zakaah verplicht wordt), een offer brengen, namelijk een schaap of geit, of een deel van de zeven delen van een koe of kameel. Terwijl volgens de Maaliki- en Hanbali-scholen de verantwoordelijke voor het huishouden het offer namens het hele huishouden kan brengen. ‘Ataa ibn Yasar berichtte: ‘ Ik vroeg Abu Ayyoeb al-Ansaari I hoe de offers werden gebracht in de tijd van de Boodschapper van Allah e. ‘ Hij zei: ‘Een man zou een schaap offeren voor zichzelf en de mensen in zijn huishouden’. ” (Sunan al-Tirmidhi)
In veel huishoudens is het echter niet ongebruikelijk dat twee of meer mensen zakaah betalen. De beste en veiligste optie is voor al diegenen die zakaah betalen om hun eigen offer te brengen.

De tijd voor het offer is na het ‘ied-gebed tot vóór de zonsondergang van de 12e Dhul-hijjah volgens één mening, of tot de 13e Dhul-Hijjah volgens een andere mening.
Het wordt sterk aangemoedigd dat degene die van plan is het offer te brengen, zijn haar of nagels niet afknipt, te beginnen met het zien van de halve maan van Dhul-Hijjah totdat het offer is gedaan. De profeet, vrede zij met hem, zei: “Als de tien dagen beginnen en een van jullie van plan is om te offeren, laat hem dan zijn haar of zijn nagels niet knippen.” (Sahih Muslim)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *