Terwijl we ons voorbereiden om de pagina van 2019 voorgoed om te draaien en nog een jaar te openen, is het weer tijd om goede voornemens te maken voor het komende jaar.

Typische goede voornemens, zoals het verliezen van gewicht of het beëindigen van een bepaalde gewoonte, zijn goed en wel.Voor een nieuwe moslim zou de nadruk in eerste instantie moeten liggen bij zaken die het geloof kunnen versterken en tegelijkertijd de islamitische kennis zullen vergroten. Deze voornemens, eens uitgevoerd zijn zoveel waardevoller en resulteren in veel grotere voordelen en overstijgen deze van ons wereldse bestaan.

Het probleem met het maken van goede voornemens is dat velen van ons ze binnen een week snel vergeten. En we gaan door de moties van nog een jaar zonder zelfs maar na te denken over de doelen die we wilden bereiken. Dit is totdat er weer een nieuwjaar nadert en we dezelfde loze beloften doen zonder een duidelijk doel om ze te bereiken.Waarom breken we niet eerst met deze slechte gewoonte en maken we goede voornemens voor het nieuwe jaar die u kunt proberen toe te passen op elk van de komende 365 dagen? Hier volgen enkele goede voornemens gericht op nieuwe moslims of eenieder die er zijn nut mee kan doen.

Verbeteren van geduld

Er zijn veel verschillende soorten geduld.Het vermogen om kalm te blijven in pijnlijke omstandigheden is een soort geduld. Het kunnen omgaan met ontberingen en volledig vertrouwen hebben in het besluit van God de Almachtige is een andere vorm van geduld.Voor een nieuwe moslim is geduld een van de grootste deugden die men kan verwerven. Geduldig zijn betekent dat je je hele bestaan in het vertrouwen van de Almachtige God plaatst en al het goede of het slechte accepteert dat je overkomt. De Profeet Ajjoeb S was een voorbeeld in geduld en zijn verhaal dient als herinnering voor ons allemaal, zelfs vandaag. Gezegend met rijkdom en geliefden die de stoutste dromen van de meeste mensen overstijgen, had de Profeet Ajjoeb S alles en was hij genereus met iedereen die zijn pad kruiste. Tot de listen van de Satan hem, onder toestemming van de Almachtige God, al zijn wereldse bezittingen en zelfs zijn gezondheid deden verliezen. En zelfs aan het einde van zijn leven, zonder iets om zijn lijden te verlichten, vroeg hij Allah F niet één keer om het te verwijderen en gaf hij nooit zijn geloof op. Als beloning voor zijn geduld heeft God de Almachtige zijn rijkdom en wereldbezit verdubbeld. Maak er dit jaar een punt van om het verhaal van de Profeet Ajjoeb S te herinneren. Werk eraan om geduldig te zijn in alle omstandigheden. Bewaak je geloof en plaats al je vertrouwen in Allah F, net als de profeet Ajjoeb S.

Verbeteren van het gebed

Het belang van het gebed in islam is evident. Als één van de vijf fundamenten van islam, kan het eenvoudigweg niet worden genegeerd.

De Profeet Mohammed H zei:

De eerste zaak waar de slaaf op de dag des oordeels ter verantwoording zal worden geroepen, is het gebed. Als het gezond is, zullen de rest van zijn daden gezond zijn. En als het onvolledig is, dan zijn de rest van zijn daden onvolledig. (Abu Dawoed)

Voor bekeerlingen tot de islam kan het leren van het islamitische gebed in het Arabisch moeilijk zijn. Het feit dat de taak van het leren complex is, betekent echter niet dat u het kunt negeren. Het islamitische gebed is een plicht en een ware oproep tot geloof elke dag van je leven.

Voor nieuwe moslims waarvan de gebeden op een of andere manier ontbreken of nog gebreken hebben, maak goede voornemens om je gebeden te perfectioneren. Er zijn talloze manieren om ervoor te zorgen dat je gebed beter is, of je de hulp van een vertrouwde imam inroept om je te leren bidden, of investeert in een nieuwe smartphone-app die de adhaan speelt telkens wanneer het tijd is voor het gebed. In ons tijdperk van digitale technologie, met een overvloed aan middelen binnen handbereik, wordt het gemakkelijker om de gebeden te perfectioneren.

Werk aan je Arabisch

De taal van de Koran is Arabisch. De reden hiervoor is dat de Ummah één gemeenschap is met één Heer en één taal om ons te verenigen.Of je nu in een moskee in Spanje of zelfs in China bidt, je zult merken dat de islamitische gebeden consequent in het Arabisch worden uitgesproken. Het hebben van één taal is echt een zegen omdat er geen ruimte is voor dubbelzinnigheid of verwarring. Alle moslims moeten zoveel Arabisch leren als nodig is om onze islamitische plichten te vervullen, zoals het gedenken en prijzen van Allah. Anderen kunnen verder gaan en de hele taal leren om het lezen van de Koran in de oorspronkelijke staat van het Arabisch te vergemakkelijken …Het maken van een goed voornemen om Arabisch te leren is vaak een van de eerste die veel nieuwe moslims maken. Om echt Arabisch te leren, moet u echter een aantal stappen nemen om dit doel te bereiken. Wisten jullie dat men bij onze vereniging op vier zondagen van telkens drie uur les en herhaling tijdens de week door zelfstudie de Koran kan lezen in het Arabisch? Bovendien, voor degenen die de taal willen leren om zich uit te drukken in het dagelijkse leven is er ook beginners cursus! Het maakt niet uit welk leermedium je kiest, het leren van de Arabische taal is een goed voornemen voor het nieuwe jaar die je leven als gelovige echt kan verbeteren. Op een dag bevindt u zich misschien in een positie om anderen de Arabische taal te leren. Ik ben zelf het levende bewijs …

Wees een ware ambassadeur van islam

Het is geen geheim dat de islam vaak een slecht beeld krijgt in de media. Het is echter belangrijk op te merken dat het ook veel negativiteit krijgt van sommige misleide predikers van het geloof. De negatieve boodschap die zij over de islam brengen, is misleidend. Het is aan alle moslims om ware ambassadeurs van het islamitische geloof te zijn. De beste manier om de negatieve beelden in diskrediet te brengen, is om te dienen als een baken van licht. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De eerste is om jezelf altijd binnen de waardigheid van de islam te gedragen terwijl je doet en opdraagt wat goed is. De tweede is om jezelf te omringen met gelijkgestemde moslims die activiteiten ondernemen om de gemeenschap te verheffen.Last but not least, draag je geloof trots en met een welkome glimlach die zelfs voor degenen die in de war zijn over de islam, vertederend zal zijn!