Faatima, een bron van inspiratie tot in de eeuwigheid!

Faatima, een bron van inspiratie tot in de eeuwigheid

Zij is Fatima al Batul, al Zahra, de stralende Vrouw van het Paradijs, de dochter van de Geliefde, Allah zegen hem en schenk hem vrede. Zij is de moeder van het profetische nageslacht, moge Allah tevreden zijn met haar. Ze wordt ook al Siddieqa genoemd, de eerlijke; al Tahiera, de reine; en al Zakiyya, de vlekkeloze. Ze is voor velen een moeder geworden, vanwege de liefde tussen haar en de volgelingen van haar geliefde vader. Door haar zijn er vele vrouwen hem beter leren kennen, en streven ze ernaar om zijn pad in volle trouw te bewandelen. Bij het leren kennen van haar veranderden veel levens, van iemand gedomineerd door wereldse dingen naar een leven gericht op het hiernamaals.

Haar weg is een zwaard van bescherming en een touw van overwinning. Het is een bastion in moeilijke tijden en een kracht in tijden van nood.De essentie van de Sunnah. Zij is een rolmodel voor de moslimvrouw. Onze geliefde Profeet zei: “Faatima is een deel van mij. Dus wie haar woedend maakt, maakt mij boos. ” (Bukhari)

Al Habieb Muhammed al Saqqaf zegt dat dit betekent dat Faatima een stuk van de profeet is, niet gescheiden van hem. Dus, als een moslimvrouw Faatima nastreeft, emuleert ze “de essentie van de Sunnah” van de Boodschapper van Allah. Faatima stond bekend om haar uiterste bescheidenheid. Ze bedekte zich volledig. Haar bovenkleding was de abaaya, een losse lange jurk. Op de dag des oordeels ontvangt zij de hoogste eerbetuigingen voor haar bescheidenheid. Het is overgeleverd dat ‘Alie, moge Allah tevreden met hem zijn, zei dat hij de profeet hoorde, Allah zegen hem en geef hem vrede, zeggen dat op de dag des oordeels een omroeper de mensen zal oproepen hun blikken te verminderen totdat Faatima voorbij is . (Hakiem)

Wereldse zaken waren zinloos voor haar. Ze was echter ook drager van andere nobele attributen, zoals vrijgevigheid, waarnaar mannen, evenals vrouwen, zouden moeten streven. Faatima wordt al Batul genoemd omdat ze toegewijd was aan aanbidding, en dit in de mate dat alle wereldse zaken betekenisloos voor haar waren. Ze woonde in de meest eenvoudige huizen, met de allerkleinste benodigdheden.Haar bed was een dunne mat en haar enige bedekking was een korte deken die, als het haar voeten bedekte, haar bovenlichaam open liet en, als het haar bovenlichaam bedekte, haar voeten bloot liet. Haar geliefde vader, Allah zegen hem en geef hem vrede, moedigde haar aan zich van wereldse dingen te onthouden. Eens weigerde hij haar huis binnen te gaan omdat hij een kleurrijk gedecoreerd gordijn aan haar deur zag zeggende: “Ik ben niet geïnteresseerd in wereldse dingen.” Faatima gaf het meteen op. (Bukhari)

Fatima was genereus tot op het punt van zelfopoffering. Zij en haar familie hebben eens drie dagen gevast en hun vasten op water doorbroken, omdat zij het enige voedsel hadden dat zij hadden aan de behoeftigen hadden gegeven. Allah de allerhoogste loofde deze nobelheid van geest in de heilige Koran:

Ze voldoen aan hun geloften. Ze zijn bang voor een dag van wijdverspreide ellende. Zij geven voedsel aan de armen, de wees en de gevangenen, hoewel zij het zelf liefhebben, zeggende: “Wij voeden u alleen omwille van God: wij vragen noch vergelding noch dank van u. We zijn bang voor de dag van onze Heer – een hopeloos grimmige dag. (Sura al Insaan 76: 7-10)

Dus onze dame Faatima is echt een deel van haar geliefde vader. Zij heeft ons de beste en meest trouwe manier nagelaten om hem te volgen, Allah zegen hem en schenk hem vrede. Moge Allah ons de genade schenken om zelfs het kleinste deel van haar zuivere en onberispelijke manier na te streven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *