Een vroege nieuwjaarswens

We horen vaak geklaag over de toestand van de moslims wereldwijd. Versta me niet verkeerd, er zijn nog vele oprechte gelovigen die heel veel goeds bijdragen aan de gemeenschap maar algemeen bekeken moeten we ons toch ook de vraag durven stellen hoe het komt dat we wereldwijd er een zootje van hebben gemaakt. Wie is verantwoordelijk? Er moet iets of iemand de reden zijn waarom we vandaag als moslims beschimpt worden langs alle kanten. Uiteraard zijn er meerdere factoren die deze toestand hebben bepaald. Ik richt me vandaag echter op één specifieke reden die volgens mijn bescheiden mening een enorme verantwoordelijkheid draagt en een enorm aandeel heeft in alle problemen die moslims vandaag de dag wereldwijd ervaren.

Onder degenen die ik verantwoordelijk stel voor de ellendige toestand waarin onze ummah vandaag verkeert, zijn de talloze islamitische predikers. Velen van hen zijn verantwoordelijk voor een totaal fout beeld en interpretatie van dit geloof. Velen hebben onze families, buren en medeburgers gedreven naar acties die hen en anderen vernietigen. De verschillende social media platformen zijn zo frequent en overtallig in gebruik dat een nieuwsbericht in de ene hoek van de wereld plots wordt bediscussieerd aan de andere hoek van de wereld. Een bericht van islamofobie of een moslim die een daad van onrecht of geweld ondergaat is genoeg voor sommige predikers om dit breed uit te smeren en te gebruiken voor hun propaganda. Plots wordt ieder klein voorval terug opgerakeld en wordt de kaart getrokken van een collectief slachtofferschap. Uiteraard kennen zij het effect hiervan, boosheid bij degenen die vatbaar zijn voor zulke reacties, en laat dat er nu net heel veel zijn onder de moslims. De slachtoffers op zich zijn bijzaak, vaak kennen ze zelfs hun namen nog niet en de getroffen families helpen, bijstaan, troosten of condoleren is bijzaak. Het slachtoffer is gewoon een handige pion in hun discours.

Eens deze mensen hun publiek, veel jongeren, hebben wakker geschud, zullen ze deze snaar blijven bespelen, de rol van slachtoffer en daar tegenover de westerse veelal blanke man die er slechts op uit is om moslims in een slecht daglicht te plaatsen. Wanneer men het heeft over islamofobie dient men zich toch minstens eens af te vragen vanwaar deze fobie komt? Wat is de voedingsbodem, Islam op zich? Integendeel, het zijn deze fake predikers, fake geleerden die vele gelovigen in deze toestand hebben geduwd. Maar het verhaal islamofobie past perfect in hun agenda van religie als identiteitspolitiek. Het zijn zij die kinderen regelrecht tegenover hun ouders hebben geplaatst, alsof hun ouders geen ware gelovigen waren. Het zijn zij die een hele generatie hebben vervreemd van eeuwenoude tradities door spiritualiteit niet relevant en verouderd te laten lijken, mensen te onthechten van hun fundamenten en hen te laten grijpen naar een of andere vorm van cultuur die zij als het enige ware geloof prediken.

Zo hebben ze angst gezaaid onder de moslims en deze angst blijven ze voeden door misbruik te maken van onwetendheid onder de mensen. Er is slechts één ware Islam, één groep, een minderheid bovendien volgens hen. Dus o wee dat je hun trein mist! Daarom willen de meeste van deze predikers ook niet dat mensen gaan nadenken, dat ze zich scholen, dat ze zich geestelijk ontwikkelen, omdat dan heel hun structuur als een kaartenhuisje dreigt in te storten! Vergis u niet, er valt een pak geld te verdienen met het verkondigen van geloof alleen moet je natuurlijk ervoor zorgen dat jezelf de touwtjes in handen kan houden! Bovendien, zolang je de mensen op een laag niveau kan houden kan je ze toch eender wat wijs maken! Hierdoor heeft men een sfeer gecreëerd waar de meeste moslims op zoek zijn naar betekenis, naar een identiteit dus is het logisch dat er velen gevoelig zijn voor zulke linke propaganda.

Deze predikers spotten met alles wat te maken heeft met liefde en vrede en behandelen dat soort onderricht met spot en sarcasme en sluiten zo de deur voor twee van de belangrijkste islamitische concepten terwijl dit net meer dan ooit nodig is voor moslimjongeren. Ze bespotten zelfs de uitdrukking van spirituele islam als zijnde een vernieuwing en iets waar men niets aan heeft in de echte wereld.
Hun focus ligt niet op religie als een gehechtheid aan God en een interactie met de onzichtbare wereld van engelen, profeten, goedheid en hoop, maar eerder op deze wereld. Ze voeden de jeugdige energie en de gemakkelijk opgeroepen woede van onze jonge mensen en manipuleren deze kostbare zielen voor hun eigen nihilistische doelen.

Deze predikers staan erop onvriendelijke informatie te verspreiden, artikelen en video’s te delen die haat benadrukken, en in het algemeen dat men blijft aanmodderen, zodat jongeren niet weten waar ze ware begeleiding kunnen vinden en gedwongen zijn om vast te houden aan de definitie van begeleiding door predikers die hen als poppetjes gebruiken en hun woede en frustraties doen niets anders dan vermeerderen. Vele ware geleerden hebben geprobeerd om in dialoog te gaan met deze types, maar dat is hetzelfde als water naar de zee dragen. Hun doel is verdeeldheid zaaien en daar zal geen ware geleerde kunnen tussenkomen. Het wordt daarom hoog tijd dat we dit allemaal beseffen en er samen iets aan kunnen veranderen.

De profeet van Allah, vrede zij met hem, heeft ons geleerd dat op de Dag des Oordeels, de eerste drie mensen die voor Allah worden gebracht een prediker zijn, een rijke man die veel naastenliefde heeft geschonken en een man die voor gerechtigheid gevochten heeft doorheen zijn hele leven. Allah zal de spreker / prediker vragen: “erkent u de geschenken die Ik u gaf: uw genialiteit, uw intelligentie, uw vermogen om mensen te bereiken, uw invloed, het feit dat mensen u accepteerden en vertrouwden. Herken je deze geschenken?”

De persoon zal zeggen: ja, ik erken dit alles. Allah zal zeggen: “wat deed je met deze geschenken?”
De prediker zal zeggen: “Ik riep mensen tot U, ik predikte.” Allah zal zeggen: “dat deed je niet voor Mij. U predikte niet uit bezorgdheid en zorg voor de mensen. Dat wil zeggen: de brandstof van uw woorden was geen plicht tegenover het volk, een oprechte wens voor hun welzijn en voordeel, maar iets anders. De brandstof die je woorden bewoog, was je verlangen om populariteit te winnen en te behouden, een volgende te winnen, een naam te maken of een cent te verdienen. Of om een ​​ideologie te bevorderen die je wilde verspreiden tegen elke prijs, om een ​​idee te promoten waarvoor je beroemd wilde worden, ongeacht de morele consequenties. Of je motivatie was nationalisme, of een andere oorzaak van deze wereld – niet het Hiernamaals. U sprak niet over mensen om hen te helpen betere mensen voor hun Schepper te worden.”

Evenzo zullen de tweede en derde man door Allah ondervraagd worden, en opnieuw zullen ze gevonden worden zonder echte zorg om het welzijn van anderen te ondersteunen. Deze drie categorieën mensen worden als katalysator van het vuur van de hel genoemd, wat gebruikt wordt om het vuur van het Hiernamaals op te starten.

De realiteiten van het Hiernamaals zijn reflecties van de spirituele werkelijkheden van het hier en nu. Degenen die het vuur van de hel in het hiernamaals beginnen, zijn degenen die in dit leven de vuren van het hellevuur beginnen. Omdat zulke mensen alleen hun eigen belangen dienen, zeggen ze en doen ze dingen waardoor mensen vijanden van elkaar worden, en ze ontbranden een innerlijke staat van de hel in degenen die naar hen luisteren. Want wat is erger dan begeleiding te zoeken en alleen maar woede te krijgen om mee te werken?

Dat is precies wat er gebeurt met zoveel van onze jeugd. En het is een misdaad onmetelijk groot om dat voor hen te doen. Want uiteindelijk zal het vuur van de woede opbranden en alles wat overblijft is as en geen licht. Is dit iets waar je aan toe bent en accepteren we dit om generatie na generatie te zien gebeuren? Wat volgt er voor deze mensen? Een leven vol haat en frustraties? Komt nederig geloof ooit in hun harten? Onderzoek bewijst nu al dat velen zich uiteindelijk helemaal afkeren van religie!

Achter alle problemen waar we vandaag voor staan, is een foute prediker, een drang naar geld en iemand die op de verkeerde manier de verkeerde strijd voert. Achter elk probleem bevinden zich degenen die op de verkeerde manier en om de verkeerde redenen spreken; degenen die hun geld op de verkeerde manier besteden, met de verkeerde intenties en degenen die eropuit gaan en de verkeerde strijd voeren, om de verkeerde redenen. We moeten hier diep over nadenken en nadenken over de eeuwige waarheid van de woorden van onze boodschapper, vrede zij met hem, evenals de waarschuwing die ze bevatten. Het is tijd om aandacht aan de waarschuwing te schenken.

Allah heeft sommigen van ons met welsprekendheid gezegend, zodat onze woorden een middel worden om anderen te helpen dingen te begrijpen, anderen te laten groeien. Facebook is een taal en we moeten leren onze tong te weerhouden om te zeggen wat niet ten goede komt. Overweeg hoe u berichten schrijft en deelt. Zorg ervoor dat je dit echt doet ten voordele van anderen. Stel jezelf een eenvoudige vraag telkens wanneer je een bericht deelt: biedt mijn deelname voordelen aan anderen?

Mijn broeders en zusters, vandaag is iedereen op de een of andere manier een slachtoffer. We zijn allemaal slachtoffers, leven in een wereld waarin praktisch niemand – niet regeringen, geen bedrijven, soms zelfs geen ouders – dingen doen omwille van ons welzijn – waar de meeste mensen alleen hun eigen belangen dienen. We moeten hier zijn voor elkaar, om elkaar te helpen groeien en volwassen te worden, in een wereld die ons niet helpt. We moeten het beeld dat we van elkaar gekregen hebben, door valse predikers, valse geleerden, valse strijders, ontkrachten en achter ons laten. Laten we daarvoor samenkomen onder het licht van de Ene Ware, de Enige die echt leiding kan schenken! Dit is alvast mijn vroege wens voor het komende jaar …

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *