De harde realiteit, take it or leave it

as-Salaamu’Alaykum,

Ik werd eens door een jonge man gevraagd: “Overtuig me waarom ik moslim zou moeten blijven.” En ik antwoordde dat het niet aan mij is om iemand ergens van te overtuigen. Als hij ervoor kiest om te blijven, is het in zijn voordeel en als hij ervoor kiest om te vertrekken, is het in zijn verlies. Allah Z wordt er niet beter van als iedere mens moslim werd en Hij wordt van niets beroofd, als de hele mensheid vertrok uit het geloof. Allah Z zal altijd Allah Z zijn, ongeacht onze daden. De jonge man was trots op zijn kennis. Zoals Shaykh Muhammad Nazhim Adil al-Haqqaani zei:

“Twijfel komt voort uit trots. Je twijfelt als je niet nederig genoeg bent om te geloven. “

Hij leerde zijn islam van internet en plotseling is hij een autoriteit om de profeet z te oordelen. Wat een wereld waarin we leven als de mensen van onwetendheid beweren de waarheid te zoeken, en de mensen met het “intellect” slechts slaven van hun ego zijn. Het pad is duidelijk. Onze deur is een open deur. Er zullen altijd mensen zijn die komen en er zullen altijd mensen zijn die vertrekken. Zoals de awliyaa hebben gezegd, is de islam een ​​karavaan van hoop in de woestijn van de dunya. Terwijl die karavaan beweegt, blaffen de honden en dwarrelt het zand rond, maar de gids kent altijd de volgende oase op die reis naar de Oceaan van Eenheid.

En toen zei hij: “Ik zal dit gesprek niet voortzetten totdat je me het bewijs laat zien.” Er valt niets te laten zien. Kennis is niet vereist. Het wordt verdiend door nederigheid en onderwerping. Het heeft geen zin om edelstenen aan kinderen te geven als ze snoep zoeken. We zijn hier om les te geven en om te begeleiden. Niet om te debatteren. Iedere klas die ik ooit gaf zei ik steevast in het begin, dat ik daar was om informatie te delen niets meer of minder, dus stel vragen over wat ik zei maar tracht niet the smart one uit te hangen want ik heb je meteen door en zal er gewoon niet op ingaan. Iedere keer zeg ik ook dat het puur informatief is, doe ermee wat je wilt, dat is in jullie handen, ik heb gedaan wat ik kon. Ik begin nooit een klas om te debatteren en zal er nooit in debatteren. De mensen van achteloosheid debatteren en voeden hun ego, genieten van wat ze weten, niet wetend dat ze alleen maar hun sluier vieren. Zoals Shaykh Zakariya ibn ‘Umar Bagharib tegen hen zou zeggen: “Je bent beneden de idioot.” Als iemand komt op zoek naar Allah Z, zullen ze zeven dalen reizen en Hem binnenin vinden. De spiegel van het hart zal gepolijst worden en het Goddelijke Licht zal zonder beelden schijnen. Veel te veel mensen beweren God te zoeken terwijl ze alleen maar op zoek zijn naar de god van het zelf, hun ego. En we zoeken daarvoor toevlucht bij Allah E.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *