De grootste gunst

Zonder enige twijfel is het accepteren van Islam de grootste gunst die een mens krijgt van Allah. Het is dan ook opmerkelijk dat de meeste nieuwe moslims dit in het begin zelf niet echt beseffen. Als ik je nu vertel dat in de tijd van de metgezellen van onze profeet ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him) er mensen interesse hadden in Islam dan vroegen ze hen: ‘Ẃat moet ik doen om moslim te worden?’ Dan zeiden ze: ‘Wees als ons, doe zoals mij en je zal Islam leren kennen.’ 

Kunnen wij dat vandaag nog zeggen? Voor velen onder ons beter niet. Dit is letterlijk de vinger op de wonde leggen. want helaas gaat deze nieuwe moslim wel ergens worden bijgestaan, helaas gaat hij door bepaalde organisaties worden opgeslokt als prooi omdat men toch zo graag uitpakt met nieuwe moslims, helaas gaat hij zelf op internet naar kennis zoeken.

Wij dienen dringend onszelf terug op het goede spoor te krijgen voor we anderen meesleuren in onze eigen onhebbelijkheden en foute gedrag. De metgzellen waren een rolmodel voor de nieuwe moslim. Nee wij zullen niet worden zoals hen, maar een bepaald niveau mag toch verwacht worden als je anderen mee wilt helpen op hun weg naar Allah, want de eerste vraag die je jezelf moet stellen is; ‘Waar ben ik op het Pad van Allah?’ En zoals met iedere daad die we doen zouden we onze intentie eens moeten nakijken waarom we het doen.

En zo besef je maar wat een enorme gunst en zegening het is van Allah dat er nog steeds zoveel nieuwe moslims bijkomen, als het zou moeten afhangen van onze daden dan zal het resultaat anders zijn. Allah zorgt voor wat wij niet kunnen zorgen, daarna is het aan ons. Ik herinner me de wijze woorden die mijn moeder steeds zei: ‘Bezint eer ge begint.’

2 antwoorden
  1. Nur Firdauws
    Nur Firdauws zegt:

    Broeder het zijn niet alleen de nieuwe bekeerde mensen maar ook moslims begrijpen niet de gunsten van ALLAH. U mama heeft wijze woorden goed gezegd , ik zeg dat tegen mijn dochter ook altijd denk 10 minuten na voor je iets doet of slecht.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *