6 deel 2: Conclusie uit de hadith van zijn naam en afkomst

Het is belangrijk dat we zien dat de profeet [saw] door zijn uitspraak duidelijk liet verstaan dat hij niet als enige goede persoon gekend was binnen zijn clan. Hij [saw] zei dat hij de beste is van onder de besten. Zijn afkomst en daarmee ook zijn stam, zijn dus de meest nobele. Zo was de profeet [saw] dus de meest nobele van Haasjim, die de meest nobele waren van Quraish, die de meest nobele waren van Kinaanah, die de meest nobele waren van Ismaa´iel, die de meest nobele was van Ibraahiem.

Het belang van zijn nobele afkomst was ook belangrijk omdat men een nobel persoon sneller zal aanvaarden als nieuwe leider. De nobelheid van de profeet [saw] wordt ook nog eens in de verf gezet door een andere overlevering:

¨Ik ben het product van een rechtmatig huwelijk en niet van overspel, recht van Adam tot en met mijn vader en moeder, ik was in het geheel niet bedorven door het overspel van djaahilijjah¨

De profeet [saw] bedoelde hiermee dat ondanks het feit dat in die tijd, ontucht en overspel normaal was, dat hij toch een product was van een volledig halaal huwelijk tot en met Adam. Dus niemand van zijn afstammelingen had een relatie van overspel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.