5: De geboorte van de profeet Muhammad (saws) / De besnijdenis deel 2

Met betrekking tot de tweede mening zei Ibn Al Qajjim: (تُفْحَة المَوْلود)

De hadith over de engel die zijn hart opende is verteld door velen en heeft isnaad die teruggaan naar de profeet ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him). Het vertelt echter in geen van allen behalve een dat Djibriel [as] hem zou besneden hebben. Slechts een keer wordt dit voorval vermeld. De hadith wordt dan ook aanzien als zwak (gharieb) en onaanvaardbaar (mardoed) omdat ze nergens op gebaseerd is (laa asl lahu).

Met betrekking tot de derde mening zei hij: (تُفْحَة المَوْلود)

Enkele rapporten vertellen dat zijn grootvader ´Abdul Muttalib hem op de zevende dag heeft besneden. Hij zei dat dit de correcte mening lijkt te zijn en het dichtst bij de realiteit staat.

Ibn Al Qajjim zei in Zaad Al Ma´aad (1/82):

Deze kwestie ontstond tussen twee rechtgeleide mannen. Een van hen schreef een boek waarin hij zei dat de profeet Muhammad ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him), besneden werd geboren en stelde het samen in ahadieth die helemaal niet betrouwbaar zijn. Zijn naam was, Kamaal ad-Dien Ibn Talhah. Hij werd bekritiseerd door Ibn Al ´Adiem die uitlegde dat de profeet Muhammad ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him) besneden werd volgens het gebruik van de Arabieren. Aangezien dit het gebruik was onder deze Arabieren, is er geen overlevering nodig om te bewijzen dat hij besneden werd. En Allah weet het best.

(زاد المَعاد)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *