5: De geboorte van de profeet Muhammad (saws) / De besnijdenis

We staan hier even bij stil omdat er hier vele geruchten over rondgaan. De vraag die men geregeld hoort is de volgende: ¨Werd de Boodschapper ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him) besneden geboren of werd hij besneden zoals alle andere mannen?¨

Ibn Al Qajjim (moge Allah hem genadig zijn) vermeldde drie meningen betreffende de besnijdenis van de profeet ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him), en zei: ¨Er zijn verschillende meningen over deze kwestie¨

1 – Dat hij besneden geboren werd

2 – Dat Djibriel hem besneden heeft toen hij zijn borst opende

3 – Dat zijn grootvader ´Abdul Muttalib hem heeft besneden volgens het Arabische gebruik van het besnijden van hun zonen.

(bron: تُحفَة المَولود )

Met betrekking tot de eerste mening vertelde Ibn Al Qajjim dat er vele ahadieth over bestaan. Hij klasseerde deze echter allen als zwak. Dan vermeldde hij dat als een kind besneden geboren wordt, dit een afwijking is en geen teken van deugd zoals sommige mensen denken. De Arabieren dachten dat de daad van besnijdenis iets deugdelijk was, maar niet de eigenschap zelf.

Ibn Al Qajjim zegt in hetzelfde boek:

Allah heeft onze profeet ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him) gezonden van onder de Arabieren en gaf hem eigenschappen van fysieke perfectie en maakte hem van goede afkomst. Dus hoe zou het mogelijk zijn dat hij besneden geboren werd? Men zei dat besnijdenis een van de testen was waarmee Allah Ibraahiem [as] heeft beproefd. Ibraahiem [as] vervulde zijn test met glans en de meest streng geteste van de mensheid zijn de profeten, dan de volgende beste en de volgende beste der generaties.

De profeet ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him) noemde besnijdenis als een eigenschap van de natuurlijke aanleg en hiermee getest worden en deze verordening met geduld uitvoeren zal de beloning vermenigvuldigen. Het is meer gepast voor de profeet ṣallallāhu 'alayhi wa sallam (peace and blessings of Allāh be upon him) dat hij deze deugd niet zou missen en dat Allah hem op dezelfde manier zou eren zoals Hij Ibraahiem [as] eerde, want hij is deugdzamer dan de andere profeten.

(bron: تُحفَة المَولود )

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *