“IQRA [betekent een standpunt innemen, evenals ‘lezen’]
In de Naam van uw Heer Die [de wereld van bestaan ​​en context] heeft geschapen. Hij heeft de mens geschapen in een toestand van krampachtige behoeftigheid. Iqra! En uw Heer die u grootbrengt, is de edelste en grootste, Hij onderwijst middels de pen. Hij heeft de mens datgene geleerd wat hij nooit had kunnen weten. ‘

Elk mens is als een pen. Allah geeft je een context, en je keuzes en acties zijn de tekst die je schrijft. De context is de tijd waarin je leeft, de cultuur om je heen, je huidskleur, je geslacht, het gezin waarin je bent geboren, de ouders die je hebt, je gezondheid, je sociaal economische status …
In deze context krijgt ieder van ons zijn notebook – en hier schrijf je jou verhaal als pen. Welke actie je ook neemt in dit leven, het is het schrijven van jou verhaal dat wordt opgenomen in dat boek van jou. Dat is het boek dat je Schepper aan het einde van de tijd zal vragen. Dat is het boek waar je een standpunt in wilt nemen, een stempel wilt drukken en een tekst wilt maken die de jou geboden kans waard is – dit wonderlijke ding dat ‘leven’ heet.

In dit leven is de sleutel begrijpen wat context is – buiten je controle en niet om iets waar je rekenschap van zult vragen – en wat is de tekst, de tekst die je schrijft. Deze tekst die je schrijft is degene die je zult moeten lezen en waar je rekenschap voor zal moeten afleggen als alles al is gezegd en gedaan, aan het einde van de tijd zelf, als je voor de Ene staat. Het moment dat de schrijver zijn pen is afgenomen! We besteden veel te veel tijd aan het analyseren en beschuldigen van onze context – en niet genoeg tijd aan het zoeken naar plaatsen en manieren om een prachtig verhaal te schrijven.

Sommige mensen hebben een notebook met slechts een paar pagina’s tekst Sommige mensen hebben een boek dat erg lang is – een lang leven. Waar het om gaat is niet de lengte, maar wat je op die pagina’s hebt geschreven. Sommige mensen hebben maar een paar waardige regels in een heel lang boek. Sommige mensen hebben een kort boek, maar het staat vol met waardevolle teksten die niet alleen de persoon zelf ten goede komen, maar generaties later nog steeds anderen inspireren om hun verhaal in mooiheid te schrijven!
Sommige mensen hebben een boek dat heel weinig ruimte heeft om in te schrijven vanwege de moeilijkheid van hun context en anderen die hun vrijheid verdringen, maar je zult alleen verantwoordelijk worden gehouden voor de ruimte die jij moest schrijven. Sommige mensen – zelfs met slechts een kleine spatie in een klein hoekje van een pagina – schrijven lijnen die de geschiedenis veranderen.

Zoek naar die ruimtes die leeg liggen, wachtend op je houding, wachtend op jou streel van de pen. Wachtend, tot je het juiste zegt als het nodig is, voor je vergeving van een ander, voor het maken van een beweging op het juiste moment, voor het beantwoorden van de roeping van Allah, voor jou die kan loslaten en die het laten van Allah accepteert, voor het bereid zijn om een stap te zetten uit je comfortzone, voor je gewichtige erkenning of beslissing of onderwerping. En schrijf daar dan uw tekst, op de manier waarop uw Profeet vrede zij met hem, u heeft geleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *